Programul “Sansa pentru cuplurile infertile”

Programul “Sansa pentru cuplurile infertile”

COMUNICAT DE PRESA

 

Primarul General, Gabriela Firea: “Primaria Capitalei va acorda un ajutor de 2.000 de lei pentru femeile insarcinate, pentru decontarea analizelor si a medicamentelor care nu sunt acoperite de asigurarea de sanatate si 13.800 lei pentru cuplurile care au indicatie medicala pentru fertilizare in vitro”

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali, cu exceptia catorva consilieri USR, au aprobat astazi doua proiecte de hotarare prin care se acorda ajutoare financiare atat femeilor insarcinate cat si cuplurilor care au indicatie medicala de fertilizare in vitro.

Primarul General, Gabriela Firea: ” Proiectul Voucherul Materna se refera la acordarea unui sprijin financiar in valoare de 2.000 de lei pentru toate femeile insarcinate care au domiciliul in Bucuresti, de cel putin 6 luni. Plata se va face in 2 transe egale, prima in a zecea saptamana de sarcina, iar a doua dupa intrarea in a 6-a luna de sarcina. Sumele vor fi acordate sub forma unor bonuri valorice si vor putea fi folosite doar pentru achizitionarea de medicamente si servicii medicale sau pentru plata unor analize sau proceduri medicale care nu sunt decontate de Casa de Asigurari de Sanatate (Ex: pachetul „Torch”, testul de toleranta la glucoza, teste de trombofilie etc).  Bugetul estimat al acestui program este de cca 8,5 milioane de euro anual si poate varia in functie de numarul de femei gravide care se vor inscrie. Dincolo de componenta financiara, acest program va avea ca efect cresterea numarului de gravide care vor traversa perioada de sarcina sub supravegherea si monitorizarea unui medic, pentru ca sunt multe femei care nu merg la medic in timpul sarcinii, din lipsa de bani”.

Proiectul trateaza o situatie cunoscuta si anume aceea de imbatranire a populatiei. Situatia constituie o problema pentru ca, pe termen lung, aceasta tendinta are consecinte majore asupradisponibilitatii resurselor umane si, deci, a dezvoltarii socio-economice. Reducerea continua a natalitatii, in paralel cu o crestere constanta a numarului varstnicilor va determina schimbarea echilibrului intre generatii.

Concret, reducerea natalitatii in ultimii ani in Bucuresti se traduce in cifre astfel:

– anual, in municipiul Bucuresti se nasc aproximativ 20.000 copii;

– datele INS arata o scadere cu 8,94% a nasterilor in anul 2015 fata de anul 2010 (parinti cu rezidenta pe raza municipiului Bucuresti);

– in urmatorii ani ponderea populatiei tinere si adulte se va reduce, in timp ce ponderea populatiei de 65 ani si peste va creste exploziv.

Exista voci care spun ca declinul populatiei nu mai poate fi stopat, ci doar redus ca intensitate. Chiar INS, sursa datelor noastre, considera ca masurile strategice pentru stoparea derapajului demografic sunt o componenta majora a strategiei de dezvoltare durabila.

Municipalitatea va demara programul “Sansa pentru cuplurile infertile”

In ceea ce priveste proiectul de hotarare “privind acordarea unui sprijin financiar cuplurilor infertile din Bucuresti care au indicatie medicala pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro (FIV) – “Sansa pentru cuplurile infertile”, Municipalitatea va acorda un sprijin financiar cuplurilor infertile din Bucuresti care au indicatie medicala pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro. Ajutorul consta in acordarea de vouchere, fiecare in valoare de 13.800 lei.

Primarul General, Gabriela Firea, a explicat: ”In Romania, la fel ca la nivel mondial, unul din 6 cupluri are probleme de infertilitate, aceasta fiind considerata ce-a de-a cincea intr-un top al celor mai grave maladii.

In Romania se fac anual cca 5.000 de proceduri de fertilizare in vitro, cu mult sub media europeana. Spre exemplu, in Franta se fac cca 40.000 de proceduri pe an, iar in Grecia, la o populatie de doar 10 milioane de locuitori, un numar de 10.000 de proceduri, dublu fata de la noi.

In acest context, demaram programul “O sansa pentru cuplurile infertile”, in cadrul caruia va fi oferit un sprijin financiar in valoare de 3.000 de euro (13.800 de lei), pentru cuplurile infertile care au indicatia medicala pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro (FIV) din partea unui medic specialist cu competenta in reproducere umana asistata. Bugetul multianual al proiectului va fi de 13.800.000 lei, pentru perioada iunie 2018 – decembrie 2019, pentru un numar estimat  de aproximativ 1.000 de beneficiare”.

Conform proiectului de hotarare, conditiile de acceptare in program, in afara recomandarii din partea medicului, sunt:

– Ambii membri ai cuplului au calitatea de asigurat in sistemul public de sanatate;

– Cuplu autolog si/sau cupluri in care partenerul sufera de azoospermie;

– Varsta femeii sa fie cuprinsa intre 24 si 45 de ani;

– Domiciliu stabil sau resedinta in Bucuresti pentru partenera, obtinute cu cel putin 6 luni inainte de inceperea proiectului.

  EXPERIENTA

PACIENTI 525
PROCEDURI FIV 150
RATA SUCCESS 50%
ECOGRAFII 827
COPII NASCUTII 75

  TESTIMONIALE

Un medic tanar, informat si un adevarat profesionist!

Mirela Stancu

Un medic minunat, empatic si profesionist! Recomand cu incredere!

Madalina Stan

Un adevarat profesionist! Un medic excelent! Recomand!

Fieraru Cristiana

Recomand cu încredere!

Crinu Badescu

  PROGRAM

Monday – Friday 8:00 – 17:00
Saturday 9:30 – 17:00
Sunday 9:30 – 15:00

  +4 (0)722.338.995

2018-05-23T08:52:46+00:00
Call Now Button